• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Upptäck Parfymhuset Pradas Historia

 


Prada är ett av världens mest framstående modehus, känt för sin eleganta och samtida stil. Här är en detaljerad översikt över dess historia från grundandet till dess framgångar idag:

Grundandet av Prada:

Prada grundades 1913 av Mario Prada i Milano, Italien, som ett läder- och bagageföretag. Det började som ett litet familjeägt företag med fokus på handgjorda lädervaror och resväskor.
1940-talet och 1950-talet:

Under efterkrigstiden tog Marias dotter Luisa Prada över företaget tillsammans med hennes make Mario Prada Jr.
Prada blev känt för sin högkvalitativa hantverk och för att leverera produkter till den italienska kungafamiljen.
1980-talet:

En av de mest betydelsefulla ögonblicken i Pradas historia var när Miuccia Prada, barnbarn till Mario Prada, tog över som chefsdesigner 1978.
Under 1980-talet förnyade Miuccia Prada Prada genom att lansera Prada womenswear-kollektionen. Hennes design var banbrytande och bröt mot konventionella modekonventioner.
Prada blev känt för sin minimalistiska estetik och användningen av icke-traditionella material i mode.
1990-talet:

Under 1990-talet fortsatte Prada att expandera och diversifiera sin verksamhet genom att lansera nya produktlinjer, inklusive accessoarer, skor, och dofter.
Ett ikoniskt ögonblick var lanseringen av Prada's första doft, "Prada Amber" 2004, som snabbt blev en bästsäljare och etablerade Prada som ett kraftcentrum inom parfymindustrin.
2000-talet och framåt:

Prada har fortsatt att vara en ledande kraft inom modevärlden och har utvidgat sin närvaro globalt med butiker över hela världen.
Företaget har också fortsatt att experimentera med design och material, samtidigt som de behåller sin minimalistiska estetik och höga kvalitetsstandarder.
Ett annat ikoniskt ögonblick var när Prada förvärvade det italienska modehuset Church's 1999, vilket ytterligare diversifierade deras produktutbud och stärkte deras position på marknaden.
Prada har också varit känd för sina innovativa marknadsföringskampanjer och samarbeten med kända konstnärer, designers och fotografer.
Idag fortsätter Prada att vara en av de mest inflytelserika modehusen i världen med en stark närvaro inom mode, accessoarer, skor, dofter och även inom konst och arkitektur. dess historia är en berättelse om innovation, tradition och framgång som har cementerat Pradas plats i modevärlden.