• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Topplista för parfymer under 2019

 

Att dofta gott är nog något alla uppskattar och att lyxa till det med en ny parfym kan göra mycket. Kanske har du redan din favoritparfym eller så vill hitta en ny? I den här topplistan för parfymer 2019 får du lite inspiration och tips och kan läsa mer om årets mest populära parfymer.

Vi människor har alltid varit dragna till det som vi upplever som goda dofter. Det är därför många som väljer att förstärka sin egen doft med en parfym. Vissa har lyckats hitta en favorit som de sedan använt under flera år och andra ständigt hittar nya dofter. I doftdjungeln kan det kanske även vara svårt att veta vilken du ska ha, då kan det vara bra att ta hjälp av en parfym-topplista för att se vad andra uppskattar och vad som är populärt. En del parfymer kanske passar bättre under sommaren medan andra är perfekta vinterdofter. Ibland kan man helt enkelt vara sugen på en förändring och då är en ny parfym ett bra sätt att få förnyelse.

Hitta din personliga doft

Parfymer finns i otaliga varianter, för både dam och herr, och det är bara ditt eget intresse som sätter gränser för hur många du kan ha. Kanske du uppskattar något friskt och nästan lite romantiskt? Starka dofter med tydliga inslag av kryddor och frukter? Eller föredrar du de lite blyga parfymerna som förstärker känslan av nytvättat? Det bästa med parfymer är att det finns något som passar alla humör, stilar och årstider. Det viktigaste är att du känner dig nöjd med din doft och att den förstärker dig och den du är.

Så använder du parfym för bästa resultat

För att din parfym ska dofta så mycket och genuint som möjligt, bör du applicera den på kroppen och inte på kläderna – då håller den dessutom längre. Applicera gärna parfymen direkt efter att du har duschat, för då är kroppen varm och tar lättare emot doftpartiklarna. Om du har torr hud släpper parfymen snabbare, så du kan med fördel smörja in dig innan du applicerar doften.

Tänk på att parfymen håller längst om du sprayar på områden där pulsen är som starkast, som till exempel handlederna, nacken och bröstet. Gnugga dock inte på området där du sprayat – det gör att doften försvinner nästan direkt. Om du upplever att parfymen inte verkar hålla hela kvällen, kan du däremot gnugga lite där du applicerat parfymen för att framkalla doftpartiklarna igen.

Topplista över parfymer 2019

Här är de 5 mest populära parfymerna för kvinnor:

1. Escada, Miami Blossom EdT, 100 ml, 749 kronor

Den här parfymen ligger högst på många av topplistorna just nu och är ett säkert kort inför sommaren, med sina friska toner av ananas, sandelträ, vita blommor och jasmin.

2. Hugo Boss, Boss The Scent For Her EdP, 50 ml, 579 kronor

Hugo Boss är ett säkert val när det gäller parfymer och är därför en ständig favorit på topplistorna. Denna parfym doftar persika och freesia och har en mycket lyxig och sensuell ton.

3. Escada, Sorbetto Rosso EdT, 30 ml, 249 kronor

En lite lättare parfym till ett mycket bra pris, men som ändå håller hög kvalitet och doftar gott hela dagen. Njut av toner av vattenmelon, päron och bärnsten.

4. Dolce&Gabbana, Light Blue EdT, 100 ml, 959 kronor

En sommarklassiker från Dolce&Gabbana som är lika populär varje år. Med noter av grönt äpple, citron, ceder, vit ros och jasmin får du en riktigt härlig doft som räcker hela dagen.

5. Versace, Bright Crystal EdT, 30 ml, 419 kronor

En parfym som med tydliga inslag av frukt och blommor anses vara en parfym som passar både till vardag och fest. En klassiker som håller än!

 

Här är de 5 mest populära parfymerna för män:

1. Paco Rabanne, 1 Million Cologne EdT, 125ml, 779 kronor

En snygg, stilren och klassisk parfym med mycket fräschör och energi. Maskulin doft med tydliga inslag av citrus, som håller hela dagen.

2. Jean Paul Gaultier, Le Male EdT, 125ml, 849 kronor

Den här parfymen är en riktig legend och minskar aldrig i popularitet. Den doftar mint, lavendel och bergamott med inslag av kanel, kummin och apelsin.

3. Hugo Boss, The Scent EdT, 100ml, 599 kronor

En maskulin doft med starka kryddor som gör att den verkligen sitter i hela dagen. Inslag av läder, ingefära och lavendel.

4. Versace, Eros EdT, 100ml, 799 kronor

En förförisk parfym med inslag av mintolja, krispigt grönt äpple och citron men även toner av tonkaböna, ambroxan och geranium.

5. Paco Rabanne, Invictus EdT, 100ml, 799 kronor

Återigen har Paco Rabanne lyckats göra en parfym som ständigt växer i popularitet. Denna variant doftar starkt av grapefrukt och lagerblad som sammanflätas med noter av patchouli och trä.