• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Rätt parfym för rätt årstid – så hittar du rätt

 

Sommaren börjar gå mot sitt slut och naturen förändras sakta men säkert. Solens varma strålar ersätts med fallna löv och lugna vindar.

Men det är inte bara visuella förändringar som sker när säsongerna skiftar – även dofterna blir annorlunda. I likhet med kläderna vi bär, så är det viktigt att man anpassar sina parfymer utefter årstiderna. En parfym som gör sig bäst under vinterns frostiga kvällar är sällan lika effektiv på stranden i mitten av Juli. Så – här kommer en enkel guide till säsongernas parfymer och vad du bör leta efter!


Vår
Våren är en väldigt speciell årstid i Norden. Efter en lång och kall vinter så börjar det bli varmare och gräset grönare. Snön börjar försvinna och glada människor ger sig ut för att njuta av lite värme. Du vill spegla den här lyckan genom att använda lite blommiga, lätta och fräscha dofter. Apelsin och mint är två lukter som passar bra under våren

För kvinnor: My Burberry Blush
För män: Hugo Boss Bottled EdT

 

Sommar
Solen är stekhet och naturen blommar. Folk badar, dricker milkshakes på kajen och går på festivaler. Vädret är varmt, så du vill ha fräscha och lite kyligare dofter. Bäst kontrast med vädret får du med aromer från rosor, jasmin, apelsin och bergamott.

För kvinnor: Marc Jacobs Daisy Dream Kiss
För män: Acqua Di Parma Blu Mediterraneo

 

Höst
Sommaren börjar avta och in kommer lite kyligare och hårdare klimat. Dofter från blommor och frukter är inte längre lite attraktivt, utan nu vill du använder dig av lite varmare lukter. Cederträ, mysk och bärnsten är populära val till höstparfymen. Det är rekommenderat att spana in både Hugo Boss och Armanis kollektioner, då de har en hel del bra parfymer som passar för just hösten. Om du vill gräva djupare så kan du hitta recensioner av några av de populäraste Hugo Boss parfymerna här.

För kvinnor: Hugo Boss Deep Red EdP
För män: Armani Eau de Nuit Pour Homme

 

Vinter
Det är kallt, blåsigt och snöar ibland mycket. Då vill du inte använda en fruktig parfym med en bas av blommor. Istället vill du använda varma och orientaliska dofter. Ofta vill man använda vanilj, bärnsten, kanel eller kryddor. De dofterna brukar ge ett varmt och säkert intryck under årets kalla dagar.

För kvinnor: Yves Saint Laurent Black Opium
För män: Versace The Dreamer