• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Från Parfymnybörjare till Parfymproffs: En Guide till Doftvärlden

 

 

Parfymvärlden kan kännas överväldigande för den som är nybörjare, med alla olika dofter och termer som används. Men med lite kunskap och förståelse kan du snabbt utveckla en känsla för vad som fungerar för dig och din personlighet.


Först och främst är det viktigt att förstå de olika kategorierna av dofter som finns. De vanligaste kategorierna är blommig, fruktig, orientalisk, träig och färsk. Varje kategori har sin egen karaktär och de är ofta indelade efter vad som är den dominerande noten i doften.

När du väl har förstått de grundläggande kategorierna kan du börja utforska olika parfymer som ligger inom dem. Tänk på vad du gillar och vad som passar din personlighet, men var också öppen för att prova något nytt och oväntat.

En annan viktig faktor att tänka på är hur stark doft du vill ha. Det finns olika styrkor av parfymer, från eau de cologne till eau de parfum och eau de toilette. Ju starkare parfym desto mer koncentrerad är den och desto längre håller den.

Slutligen, tänk på att din hudtyp också påverkar hur parfymen kommer att dofta på dig. Om du har torr hud kan doften försvinna snabbt medan feta hudtyper kan få doften att hålla längre.

Med dessa grundläggande kunskaper kan du snabbt bli ett parfymproffs och utforska den spännande doftvärlden på ett mer självständigt sätt.