• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Resan från trädgård till flaska hos Lagerfeld


Resan från trädgård till flaska hos Lagerfeld är en perfekt beskrivning av processen när parfymhusetanvänder naturliga ingredienser i sina parfymer. Här är en översikt över den resa dessa ingredienser gör:

Odling och Skörd:
Urval av Råmaterial: Lagerfeld väljer noggrant vilka naturliga ingredienser de vill använda i sina parfymer. Det kan inkludera blommor som rosor, jasmin, eller lavendel, samt andra växter och frukter.
Ekologisk Odling: För att säkerställa högkvalitativa ingredienser kan Lagerfeld välja ekologisk odling. Detta säkerställer att inga skadliga kemikalier används och att växterna odlas på ett hållbart sätt.
Optimal Skördtid: Ingredienserna skördas vid optimal tidpunkt för att säkerställa att de har maximal doft och kvalitet.

Extraktion av Doftämnen:
Destillation: För blommor och vissa växter används destillation för att extrahera doftämnen. Ånga eller vatten används för att skilja doftande oljor från växten.
Kallpressning: För frukter som citrusfrukter används kallpressning för att extrahera oljor. Detta säkerställer att oljorna behåller sin naturliga friskhet.
Extraktion med Lösmedel: Ibland används lösningsmedel för att extrahera doftämnen från växter som inte kan bearbetas med destillation eller kallpressning. Detta kräver noggrann filtrering för att avlägsna lösningsmedlet och endast behålla de önskade doftämnena.

Användning i Parfymer:
Doftkomposition: Lagerfelds parfymörer skapar noggrant olika doftkompositioner genom att blanda olika naturliga extrakt och ibland även syntetiska doftämnen för att uppnå önskad doftprofil.
Kvalitetskontroll: Varje sats av parfym genomgår noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att doftnoterna är balanserade och att parfymen har rätt doftintensitet.
Förpackning: Parfymen förpackas sedan i flaskor för distribution och försäljning.

Genom denna noggranna process kan Lagerfeld skapa parfymer som inte bara har en härlig doft, utan också berättar historien om växtens resa från trädgården till flaskan.