• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Hur länge håller rakvatten?

 

Den som dagligen rakar sig och njuter av rakvattnets härliga effekt behöver knappast fundera så mycket på hur länge det håller. Flaskan kommer ju ändå vara slut långt för bäst före datum. Men hur länge håller rakvatten, och märker man om det börjar bli dåligt? Svaret på frågan är förstås att du kommer att märka saker som att doften inte längre är densamma och då kan det vara dags att skaffa en ny flaska.

Få ditt rakvatten att hålla längre 

För det första så är det sällan lönt att skaffa för mycket av rakvattnet. Man brukar säga att det bästa är ha den mängd rakvatten som man använder under ett års tid hemma, det kan innebära en flaska för en man och tre flaskor för en annan. När det börjar ta slut så köper man för ytterligare ett år. Det kan förstås vara så att man vill variera dofter och då får man betänka hur man kan få rakvattnet att hålla längre.

Det första är god förvaring. Låt rakvattnet stå på en skyddad plats utan direkt solljus och med en jämn temperatur. Det kan kännas frestande att ställa in flaskan i kylen, men det här kan leda till stora temperatursvängningar då man kanske tar ut rakvattnet och glömmer det i rummet för att sedan ställa in det i kylen igen nästa dag.

Tänk på att alltid stänga locket ordentligt. Det är också viktigt att du har rena händer då du rör vid flaskan så att du inte får med bakterier med rakvattnet i ansiktet.
 
Ett riktigt bra rakvatten kan hålla flera år. Här är det så att det märke du väljer kommer att få betydelse. En del märken är kända för att ge otroligt hög kvalitet medan andra är helt okej och bra val då man vet att man kommer att använda hela flaskan inom ett års tid.