• Fraktavgift: 39 kr
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Över 150 000 kunder
icons icons
icons
icons
icons 0 Varukorg

 

Här är de bästa skönhetsprodukterna efter säsong

 

Många är noga med ta hand om kroppens insida på olika sätt, men det är lätt att glömma bort att både hår och hud är i lika stort behov av behandling. Här får du de bästa tipsen på skönhetsprodukter för alla vinter, vår, höst och sommar.

Torr hy på vintern och solblekt saltvattenshår under sommaren. Kroppen utsätts för mängder av temperaturskillnader under ett år och det är inte alltid lätt att anpassa sig efter det skiftande klimatet på bästa sätt. Om du har en välbeprövad hudvårdsrutin är det inte säkert att den lämpar sig lika bra i december som vid vårens första solstrålar.

Hitta rätt produkter för just dig

Det finns ett enormt utbud av skönhetsprodukter för både hår och hud och om vi tar med doft i beräkningen blir det ännu mer att ta ställning till och jämföra. Förutom att produkterna ska uppfylla sina tilltänkta ändamål och dessutom gärna dofta gott, finns det särskilda produkter som passar vissa kroppstyper bättre än andra. För att hitta rätt produkter för dig kan du göra en hudanalys hos en skönhetsaktör, eller helt enkelt prova dig fram och se vad du reagerar bäst på.

Produkterna ska passa din ålder

Kroppen förändras varje år och i takt med att du blir äldre förändras även ditt behov av olika typer av skönhetsprodukter. När du är ung har du ett naturligt lager av proteinet kollagen i huden, vilket gör den spänstig och fin. Detta gör i sin tur att du inte behöver tänka allt för mycket på vilka produkter du använder.

En bra rengöring räcker och bör användas morgon och kväll, för att ta bort smuts, smink och annat som ansiktet inte mår bra av. Elizabeth Arden har många bra återfuktande produkter för applicering efter tvätt, som håller ansiktets lyster uppe hela dagen.

När du blir äldre minskar kroppens eget kollagen och det blir än viktigare att du tar hand om din hud. En nattkräm som håller huden ung kan vara en bra idé att applicera på kvällen, som till exempel Age Perfect Cell Renew från L´Óreal, som återfuktar huden medan du sover.

Skönhetsprodukter för vinter

Under årets kallaste månader får vi här uppe i norr inte så mycket sol och värme, och bristen på fukt innebär att huden snabbare torkar ut. Se därför till att du ofta återfuktar ansiktet med en bra body lotion. Om du väljer Escada, Gucci eller Hugo Boss, kan du också matcha med en parfym i samma doft.

Det är också lätt hänt att man får torrt hår, eftersom att vädret inte ger lika mycket naturlig fuktighet. Om du tvättar håret ofta ökar också risken för att du torkar ut håret extra mycket. Ett bra torrschampo från Batiste är ett bra alternativ till att tvätta håret varje dag, och du håller då ditt hår fräscht och fluffigt även under de allra mörkaste dagarna.

Skönhetsprodukter för vår och sommar

På våren och sommaren är det viktigt att du skyddar kroppen från solen. Om du använder smink, bör du se till att du använder produkter som också innehåller solskydd. True Match-serien från L´Óreal innefattar foundation, concealer och andra produkter med olika nivåer av solskyddsfaktor.

Solskydd behövs även i håret och ett bra tips är att då och då göra en rejäl inpackning. Välj bland produkter från Matrix och Goldwell, och ge håret en ordentlig behandling för att det ska behålla sin glans och elegans.

Prisvärda produkter för hösten

Även hösten kan ha stor påverkan på hud och hår. Regn och rusk kan förstöra både smink och frisyrer och därför är det viktigt att du skyddar dig under denna årstid, gärna genom att gömma dig i bra regnkläder. Vill du att makeupen ska hålla hela dagen? Prova då ett kompakt puder från Max Factor, som hjälper dig att hålla formen i alla väder.